Løsspringning

12650578_507797236059339_1724047027_n

Løs-springning med hingste.


Løs-springning ved avls-godkendelse:

– Det er valgfrit om man vil have sin hest til at løs-springe ved den midlertidige avls-godkendelse – det er ikke alle hingste der er færdig-udviklet til springet som 3 års, når de kan få deres midlertidige avls-godkendelse og her har man muligheden for at vælge til og fra.


Løs-springning ved ride-prøve:

– Løs-springning ved ride-prøven er obligatorisk – her SKAL hingsten løs-springe .. Også selv om den har løs-sprunget til den midlertidige avls-godkendelse, så skal den løs-springe igen til den endelige HPL-test (brugs-prøve).


Løs-springning til køreprøve:

– Her skal hingsten ikke løs-springe. Man kan til-vælge løs-springning både til midlertidig avls-godkendelse og til den endelige avls-godkendelse – men når hesten ikke på-tænkes at bruges i ride-sporten, er der ikke krav om løs-springning for en køre-hest.


Dommer er yderst kompetent indenfor spring-sporten, og har arbejdet professionelt i denne verden i mange år og forventer ikke mere af hesten end kapaciteten vurderes til. Idet man i zsse også avler racer, som ikke kun er på-tænkt ride-sporten, men også kørsel og show-heste er dette taget i betragtning til brugs-prøven. Vælger man brugsprøven indenfor ride-sporten, skal hesten vises i både dressuren og spring. Vælger man brugs-prøve for vogn, skal hesten ikke vises i ride-sporten.

Der anbefales at hingste som skal benyttes i ride-sporten er veltrænet i løs-spring inden udøvelse i kårings-øjemed – Både for at vise bedst potentiale på dagen .. men også som et brud i dressuren, hvor hingsten bliver trukket ud af den gængse arbejds-træning i dressur-ridningen og får nogle andre udfordringer at arbejde med i hovedet – samt kroppen/musklerne løsnes, strækkes og trænes anderledes, end når hingsten er samlet under rytter.

M.V.H ZSSE .e.V.  

ZSSE e.V – Det Eurpæiske Forbund Der Har Sat Fokus På Europa´s Unikke Heste Racer.